fbpx

Maak een carrièreswitch naar de kinderopvang

Persoonlijk studieadvies

Spar met ons en ontdek de beste route voor jouw carrièreswitch

Flexibel studeren

Studeer in eigen tijd en tempo en haal binnen 15-18 maanden jouw diploma

Waanzinnige baankansen

Ruim 6.600 openstaande vacatures in de kinderopvang

Laat jij ook carrièrekansen liggen?

Onderzoek laat zien dat er een krapte is op de arbeidsmarkt in de kinderopvang en er ruim 6,6 duizend vacatures openstaan. Dat betekent dus dat er 55 vacatures zijn per 1.000 banen, waarbij je direct iets betekent voor het jonge kind.

Al jaren helpen wij zij-instromers en herintreders aan hun droombaan in de kinderopvang. In die tijd hebben wij gemerkt dat veel mensen zich blindstaren op de vereisten waar zij nog niet over beschikken. Bij gebrek aan het juiste diploma, geen baan. Toch?

Dit is gelukkig niet altijd de meest logische gedachte. Wanneer je niet beschikt over het juiste diploma en je daarmee weinig kans denkt te maken op een baan in de kinderopvang, moet je zelf de rode loper uitleggen om jouw droom waar te maken.

Je kunt je kansen vergroten door na te gaan aan welke vereisten je wel voldoet. Of door te solliciteren op een leerwerkplek. We specialiseren ons al jaren in het opleiden van werkzoekenden en matchen hen met werkgevers. Dit kan het verschil maken voor jouw carrièreswitch.

Je ervaring als uitgangspunt

Een diploma is geen doel maar een middel om verder te komen. Het is geen statisch visitekaartje, maar eerder een veranderend document dat wordt gevormd door jouw werk- en levenservaring. Hiermee kun je de weg naar een carrièreswitch in de kinderopvang betreden.

Het grote geheim achter een succesvolle carrièreswitch ligt in het bekijken van de mogelijkheden. Al sinds 2010 onderzoeken wij waar zij-instromers en herintreders aan moeten voldoen en we begeleiden hen hierbij. Daardoor weten we als geen ander welke wegen je kunt bewandelen.

We onderzoeken constant welke wegen jij als zij-instromer of herintreder kunt afleggen. De laatste jaren hebben we deze speciaal afgestemd op het drukke leven waar je je in bevind, met werk en/ of gezin. Hierdoor waren we in staat om steeds meer mensen te koppelen aan een werkgever in de kinderopvang. Wil jij onze inzichten en opleidingsmogelijkheden van ons horen? Plan dan nu een vrijblijvend adviesgesprek >>>

Zij-instromers aan het woord

Claudia en Femke vertellen in de videos hieronder over hun ervaringen.

Stelling: het is spannend om weer te gaan leren.

Stelling: ik heb lang niet meer in de schoolbanken gezeten

Ontdek de meest flexibele leerwerktrajecten door heel Nederland

Opleidingen kinderopvang

Opleiding PM3

Als Pedagogisch Medewerker (niveau 3) zorg jij ervoor dat kinderen de juiste aandacht krijgen en zich op hun gemak voelen in een kinderdagverblijf.

Opleiding GPM4

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4) haal je het beste uit de kinderen en werk je aan de kwaliteit van de kinderopvang.

EVC-traject

Laat relevante kennis en ervaring formeel waarderen en erkennen en ontvang een certificaat of vrijstelling voor opleidingsonderdelen.

Leerwegen bij opleidingen

BBL

In Beroeps Begeleidende Leerweg staat praktijkleren centraal, wat betekent dat je veel op de groep staat. Je hebt veel fysieke bijeenkomsten en werkdagen.

Derdeleerweg – OVO

Een leerweg met maximale flexibiliteit, veel zelfstudie en weinig lesbijeenkomsten. Deze route is goed te combineren met een parttimebaan en een druk gezin.

Leerwerktraject kinderopvang

  • Carrièreswitch maken naar de kinderopvang?
  • Wil je omscholen met een stabiel inkomen?
  • Ben je klaar voor betekenisvol werk dat vrij is van weekend- en avonddiensten?

Zij-instromers aan het woord!

Welke tip geven Claudia en Femke mensen die een carrièreswitch overwegen?

Solliciteer nu direct op een leerwerktraject!